torstai 24. lokakuuta 2019

Koiran opettamisesta viisaaksi

Oppimaton koira ei useinkaan ole kovin viisas. Koira tarvitsee sen, että sille kerrotaan asioista. Koiralle voi jutella kuin hyvälle ystävälle viisaita asioita elämästä, niin se oppii viisaaksi. Lisäksi olisi hyvä, että sillä olisi katseltavaa, esim. puu ikkunan luona tms koriste-esine luontoa. Myös kävelyllä on hyvä kiinnittää huomiota muuhun kuin katuun ja jutella muiden koirien kanssa, että mitä ne tietävät elämästä. Vanhusten koirat ovat usein viisaita ja siksi kääpiökoirat monet osaavat ajatella hyvin, ainakin täällä Savonlinnassa. Myös linnuilta voi oppia, ainakin joskus. (Tämä on minun kirjoitus mutta Banjon huomautuksin.)

13.4.2022   Banjo kuoli vuosi sitten, mutta Savonlinnassa asuessamme vaalien aikaan se sanoi, että sillä on käytännössä mahdollisuus äänestää, sillä jotkyt ihmiset haluavat viisaan ihmismäistä ajattelua ymmärtävän eläimen päättää, ketä äänestävät, ja linnut kai huolehtivat tiefottamisen esim toiselle puolen maara. Mutta Banjo ei kannattanut koirien yleistä äänioikeutta, sillä koirat ovat kovin riippuvaisia perheestään eivätkä ne tai omistajansa usein ole kyllin sivistyneesti läyttäytyviä, jotta äänestäminen sujuisi oikein. Mutta yksittäisten viisaiden eläinten vaikutusmahdolliduuksia sekannatti, etenkin kai lintujen toimieesa viedtinviejinä. Se itse sanoi kuuluvansa Suomen edudkunnalle neuvoa antavaan eläknten neuvostoon, joka toimi sekä hengellusellä piolella että lintujen välityksellä ja oli kai kovin sivistyneesti kedkustrleva. 
Selvyyden vuoksi sanottakoon, että lasten mielipiteet vaikuttavat usein näiden vanhempuen äänestyspäätöksiin, esim puoluevalintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A honey like atmosphere at home

 From my blog LearnTalents2.BlogSpot.com   " Some videos : Beetle-home, etc   Beetle-home  https://m.youtube.com/watch?v=-N7Tl3U1Yuw&am...