maanantai 25. marraskuuta 2019

Lahjakkuuden oppimisesta (ihmisille)

Tuli mieleeni, kun lehdessä kiinteistönvälittäöjistä puheen ollen sanottiin, että "täytyy lopettaa turhanpäiväinen vinkuminen", että onko joku ihminen miettinyt noin koiralta matkimalla lahjakkuuden oppimista. Koirilla on kokemukseni mukaan hyvin näkemystä. Ne opettelevat jo nuorella iällä vanhusten mallin mukaan eikä niiden elämässä ole koulun ajattelua lätistävää vaikutusta. Lisäksi ne ovat omina vertsioinaan kiinnostuneita siitä sun tästä, mitä tuttavat kertovat ja mistä tutut koirat ym ovat harrastuneita, esim. eläinten elämästä.
Mutta niin, lahjakkuutta löytyy, kun nostaa laaturiman kyllin ylös ja kun on kyllin hyvä käsitys siitä, mikä on laadukasta. Niin syntyy väghemmän uutta mutta se, mitä syntyy, voi olla kovin inspiroivaa ja antoisaa lukijoille tms kuuluijoille Hyvä aihe on sellainen, joka on monen elämässä kiehtova ja sinulla oli siitä joskus versio, joka kiehtoi kovin ja toimi hyvin. Jos kertoisit sen, niin toimisiko se tienä muiden saada tuosta elämänalueesat kiehtova ja hyvin toimiva? Arkijärki on hyvä tähän, sillä sillä voi kertoilla ymmärrettävästi monenlaisia puolia asioista ja sekä tunne että järki että käytännön koekmus -tyyppisiä asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

A honey like atmosphere at home

 From my blog LearnTalents2.BlogSpot.com   " Some videos : Beetle-home, etc   Beetle-home  https://m.youtube.com/watch?v=-N7Tl3U1Yuw&am...